Moderni kaksikerroksinen koti

Käpylä 163 on kaksikerroksinen malli, josta Tampereen asuntomessuille on toteutettu tiloiltaan esimerkillisesti toimiva koti koirarakkaalle perheelle. Perheen lemmikki on huomioitu erityisesti talon sisustusvalinnoissa. Lisäksi talo on perheen toiveesta toteutettu lämmitysenergian minimoivana passiivitalona.

Muuntelulla avaruutta

Talon alakerrassa sijaitsevat olohuone, keittiö ja ruokailutila, jotka muodostavat toiseen kerrokseen asti avonaisen, yhteinäisen tilan. Väljyyttä kokonaisuuteen on saatu poistamalla perusmalliin kuuluva väliseinä ja kasvattamalla olohuoneen ja eteisaulan yhdistävää aukkoa tulisijaa siirtämällä. Alakerran tilan avaruutta vahvistaa kahden kerroksen korkuinen, mittava ikkunapinta, joka avautuu suojaisasti oman pihan puolelle. Luonnonvalo tulvii alakerran ikkunoista myös toiseen kerrokseen, sillä yläkerran aulan ja portaiden kaiteet ovat lasia.

Ratkaisuja perheen mukaan

Keittiö on toteutettu L-muotoon kahdelle seinälle. Keittiön työskentelytilaa lisää merkittävästi kiinteä saareke. Talon yläkerrassa on neljä huonetta kolmen makuuhuoneen sijasta, sillä perusmalliin kuuluvasta yläkerran aulasta on muokattu työhuone. Lisäksi takapihan puolelle on toteutettu mittava terassi, jolle ulkona viihtyvän perheen oleskelutilat jatkuvat luontevasti. Vanhempien makuuhuoneen yhteyteen lisätyn parvekkeen alla on myös lasitettu terassi, jolla ulkotiloista voi nauttia säällä kuin säällä.

Käpylä 163 Passiivitalona

5 h, k, khh, sauna ja tekninen tila,
huoneistoala 129 m², kerrosala 163 m²
LATAA KOHDETIEDOT (PDF)
TUTUSTU TALOMALLIIN
LATAA LEHDISTÖPAKETTI
KATSO ESITTELYVIDEO
LÄHETÄ KAVERILLE

Katso messukohde nro 11

Tutustu myös Design-Talon toiseen messukohteeseen. Hailuoto 153 on yksikerroksinen, Design-Talon malliston kestosuosikki.

SIIRRY HAILUOTOON TÄSTÄ
SULJE
SULJE

Kerro kaverille

Vastaanottajan nimi: Lähettäjän nimi:
Vastaanottajan sähköpostiosoite:  
Viesti:
LÄHETÄ
SULJE